KONYA / MERAM - Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Muhammed ACIYAN - OKUL MÜDÜRÜ

1967 yılında Konya’da doğdu. İlkokulu, imam-hatip lisesini ve İlahiyat Fakültesi’ni Konya’da tamamladı. 1995 yılında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Denizli Tavas’ta başladığı öğretmenliği 8 yıl sürdü. Sonrasında okul müdürü oldu ve 2003 yılından bu yana eğitim yöneticisi olarak görevini sürdürüyor. Okumaya ve yazmaya olan ilgisi çocuk yaşta başladı. Mahallî gazete ve dergilerde yazdı. Öğrenciyken 1994-1995 yıllarında Konya’da yayın yapan Gençlik FM ve Kon-TV’de program hazırlayıp sundu. Merhaba ve Yenigün gazetelerinde, Yeni Yaklaşım, Beşinci Mevsim, Mihenk, Tefekkür dergilerinde yazılar yazdı. 2012-2015 yılları arası Konya’da yayın yapan Kanal 42 TV’de yüz bölümden fazla “İz Bırakanlar” ve 15 bölüm “Gönül Dünyamızdan” isimli dinî, tarihi ve kültürel içerikli programlar yaptı. Tiyatro, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, Türk tasavvuf müziği ile amatör olarak ilgilendi. Halen dizi film ve belgesellerde oyunculuk faaliyetleri devam etmektedir. Öğrencilik dönemlerinde Boks, taekwondo, voleybol ve atletizm sporlarıyla uğraştı. Sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasta oldu. Kurucu, yönetici ve üye olarak faaliyetlerde bulundu. TİMAV’da (Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı) kuruculuk ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Konya Aydınlar Ocağı, TEYAD (Tüm Eğitim Yardımlaşma Derneği) Eğitim Komisyonu, Kadim Kültür Derneği üyesidir. HİSDER (Hikmet İlim, Kültür ve Sanat Derneği) ve TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, TYB Genel Merkez Üst Kurul Delegesi’dir. Evli ve dört çocuk babasıdır.