KONYA / MERAM - Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

OKULUN TARİHÇESİ :
İlimiz Meram İlçesi Telafer Mahallesinde mülkiyeti Meram Belediyesine ait olan arsa üzerine İl Özel İdaresi tarafından 24 derslikli standart proje üzerine inşa edilerek 2010-2011 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde il milli eğitim müdürlüğüne teslim edilmiştir.Telafer İlköğretim Okulu 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı ikinci yarısında kurucu müdür Mustafa KAYA tarafından eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.Faaliyete başlayanokulumuzun kurucuları arasında Kurucu Müdür Mustafa KAYA, Müdür Yardımcısı Ali BULDUK idareci olarak yer amıştır

Okul bahçesinin ihata duvarının üzerine 2011 yılının Temmuz –Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından demir korkuluklar yapılarak okul bahçesinin koruma altına alınması temin edilmiştir,Ayrıca aynı yıl yine Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile okul bahçemizin çevre düzenlemesi çalışmaları başlatılmış olup 20.10.2011 tarihi itibari ile halen çalışmalar devam etmektedir.Okulun açılışı ile birlikte bahçenin duvar kenarlarına 50 adet çeşitli cinsten ağaçlar ekilmiş yaz boyunca sulaması yapılarak koruması sağlanmıştır.

2011-2012 eğitim öğretim yılında iki özel eğitim sınıfı dört şube ile bir ana sınıfı iki şube daha ilave edilmiş çevre okullardan gelen yeni kayıtlar nedeni ile 1.3.5.7.ve 8.sınıflara birer şube daha ilave edilerek toplam şube sayımız 28'e çıkarılmıştır.Şu anda ekli listede bilgileri verilen Bir Müdür ,biri valilik onaylı iki müdür yardımcısı olmak üzere 38 öğretmen ve 785 öğrenci ile öğretime devam etmekteyiz.Kadrolu hizmetli ve memur personelimiz olmayıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmet aldığı taşaron firmanın bir elemanı tarafından temizlik hizmetlerimiz görülmektedir.

Valilik Makamı´nın 24.12.2015 tarihinde almış olduğu kararla Telafer Ortaokulu olan ismi Yavuz Sultan Selim Ortaokulu olarak değişmiş ve Loras mahallesinde bulunan yeni binasına taşınmıştır.

Yayın: 02.07.2013 - Güncelleme: 25.02.2021 14:21 - Görüntülenme: 4637